The faculty:

a place to work, meet and eat

De historische gebouwen van de oude veeartsenijschool in Anderlecht vormen het prestigieuze kader van THE FACULTY, een bedrijvencentrum waar u geniet van een allesomvattende service. 

U komt er terecht in een volledig gerenoveerd gebouw met karakter en rijk aan geschiedenis. Met een eigen restaurant, auditorium, zes vergaderzalen en een coworking space voldoet het gebouw aan de strengste eisen inzake comfort en energie-efficiëntie.

Op enkele minuten van het Brusselse Zuidstation en vlakbij de kleine en grote Ring is THE FACULTY gemakkelijk bereikbaar voor elke pendelaar. U hebt er rechtstreekse treinverbindingen naar Londen, Parijs en Amsterdam en met de luchthaven. Ook het levendige stadscentrum, de belangrijke economisch activiteiten in de Anderlechtse industriezone en de zuidelijke rand zijn makkelijk te bereiken.

Een goede werkplek is meer dan vier muren en een internetverbinding

Bij THE FACULTY bieden we een antwoord op de vragen van morgen, zoals de groeiende vraag naar telewerken of de mobiliteitsproblematiek. We willen een plek zijn waar u niet alleen komt om uw volgende deadline te halen, maar ook om mensen te ontmoeten, om ideeën uit te wisselen en voor inspiratie. Daarom kiezen we resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit. We combineren het inspirerende kader van dit statige neo-renaissancegebouw met een hedendaags interieur, de modernste communicatiemiddelen en de strengste energievoorwaarden.

Flexibele oplossingen voor een wereld in verandering

Het valt niet te ontkennen: de wereld verandert aan een razend tempo. Of we het nu hebben over de impact van social distancing, de uitdagingen op vlak van mobiliteit en vervoer of de ‘war for talent’. Met de flexibele mogelijkheden van THE FACULTY in Brussel, kunt u zich volledig toewijden op de verdere groei en uitbouw van uw activiteiten.

Het kantoor zoals we het kennen, is een concept uit het verleden. In de afgelopen jaren hebben uitdagingen op vlak van vervoer en mobiliteit samen met de vernieuwingen in communicatietechnologie geleid tot een toename van het aantal telewerkers en een daling van de nodige kantooroppervlakte. De toekomst is aan shared spaces en flex offices.

THE FACULTY biedt flexibele mogelijkheden voor bedrijven die mee evolueren. U kan er een permanente kantoorruimte combineren met coworking mogelijkheden om al uw telewerkers en bezoekers een werkplek te bieden. En er staat steeds een vergaderruimte voor u klaar wanneer u die nodig heeft.

Het auditorium: de beste plannen beginnen met ‘hallo’

Mensen samenbrengen om ideeën uit te wisselen, om van elkaar te leren, om samen te werken… het is van cruciaal belang voor een onderneming. Met een auditorium voor 180 personen en zes vergaderzalen biedt THE FACULTY de mogelijkheid en ruimte om een brede waaier aan professionele bijeenkomsten en business events te organiseren zoals seminaries, lezingen, networkings, recepties …

Een restaurant in huis en catering-op-maat

Met een restaurant op enkele meters van uw bureau kan u de catering voor uw event regelen terwijl u de benen strekt. Van een croissant bij uw welkomstkoffie, een lunchbuffet voor een vergadering tot een walking dinner, u kan steeds rekenen op het advies en de service van onze in-house cateraar.

Een uitzonderlijk kader met een rijke geschiedenis

De renovatie van THE FACULTY’S majestueuze neo-renaissancegebouw vormt het sluitstuk van de volledige reconversie van een 19de-eeuwse veeartsenijschoolsite. De transformatie ervan tot een eigentijds bedrijven- en conferentiecentrum werd toevertrouwd aan HASA Architects dat, met veel respect voor de geschiedenis, een strakke en moderne vormgeving integreerde terwijl er erg strenge energiestandaarden werden gehanteerd. Voor het interieur deden we beroep op de expertise van de bekende interieurarchitect Alain Berteau. Als geen ander weet hij de balans te bewaren tussen respect voor het verleden en een hedendaags design.