The faculty:

a place to work, meet and eat

De historische gebouwen van de oude veeartsenijschool in Anderlecht vormen het prestigieuze kader van THE FACULTY, een bedrijvencentrum waar u geniet van een allesomvattende service. 

U komt er terecht in een volledig gerenoveerd gebouw met karakter en rijk aan geschiedenis. Met een indrukwekkend auditorium, zeven vergaderzalen en een coworking space voldoet het gebouw aan de strengste eisen inzake comfort en energie-efficiëntie.

Op slechts enkele minuten wandelen van het treinstation Brussel-Zuid en dicht bij de binnen- en buitenring is THE FACULTY ideaal gelegen voor elke pendelaar. Bovendien profiteert u van rechtstreekse treinverbindingen naar Londen, Parijs, Amsterdam en de luchthaven van Brussel. Ook het levendige stadscentrum en de economisch belangrijke industriezone van Anderlecht en de zuidelijke rand zijn vlot bereikbaar. Onze wijk is misschien wel wat minder bekend, maar ze heeft veel te bieden en maakt ons enthousiast!

Een goede werkplek is meer dan vier muren en een internetverbinding

Bij THE FACULTY bieden we een antwoord op vragen zoals de groeiende vraag naar telewerken of de mobiliteitsproblematiek. We willen een plek zijn waar u niet alleen komt om uw volgende deadline te halen, maar ook om mensen te ontmoeten, om ideeën uit te wisselen en voor inspiratie. Daarom kiezen we resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit. We combineren het inspirerende kader van dit statige neo-renaissancegebouw met een hedendaags interieur, de modernste communicatiemiddelen en de strengste energievoorwaarden.

Visie op de toekomst: flexibel, duurzaam, enegiezuinig

Het kantoor zoals we het kennen, is een concept uit het verleden. In de afgelopen jaren hebben uitdagingen op vlak van vervoer en mobiliteit samen met de vernieuwingen in communicatietechnologie geleid tot een toename van het aantal telewerkers en een daling van de nodige kantooroppervlakte. 

THE FACULTY biedt flexibele mogelijkheden voor bedrijven die mee evolueren. U kan er een permanente kantoorruimte combineren met plaatsen in de coworking om al uw telewerkers en bezoekers een werkplek te bieden. Door zijn voordelige locatie op wandelafstand van het Zuidstation en uitgerust met lockers en douchesfaciliteiten, is THE FACULTY helemaal klaar voor uw medewerkers die kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen.

Bovendien is THE FACULTY erg begaan met energie-efficiëntie: het gebouw werd gerenoveerd volgens strikte lage-energienormen en heeft een verwarmingsverbruik van minder dan 60 kWh/m². Op die manier is uw kantoor uw ecologisch visitekaartje in een wereld waarin verantwoord ondernemen aan belang wint.

Het auditorium: de beste plannen beginnen met ‘hallo’

Mensen samenbrengen om ideeën uit te wisselen, om van elkaar te leren, om samen te werken… het is van cruciaal belang voor een onderneming. Met een auditorium voor 180 personen en zeven vergaderzalen biedt THE FACULTY de mogelijkheid en ruimte om een brede waaier aan professionele bijeenkomsten en business events te organiseren zoals seminaries, lezingen, networkings, recepties …

Catering-op-maat voor al uw wensen

Gaande van een gala-dinner in het prachtige auditorium, een lunchbuffet voor een vergadering of voor uw medewerkers tot een welkomstkoffie met croissant voor een workshop, u kan steeds rekenen op het advies en de service van onze betrouwbare cateringpartner.

Met steun van Europa en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument van het Europees regionaal beleid dat tot doel heeft nieuwe kansen voor de Europese burgers te creëren en de verschillen in levensstandaard tussen de regio's te verkleinen. Het is een solidair investeringsinstrument van de EU, dat dankzij Europese en regionale financiering het dagelijks leven van ons allemaal beïnvloedt.

De Veeartsenijschool is geselecteerd als prioriteit in het EFRO-programma 2007-2013, met bijzondere aandacht voor het creëren van opvangplaatsen voor groeiende bedrijven en nieuwe economische spelers. "Lage-energierenovatie" van 2.400 m², een ruimte die opnieuw toegankelijk is voor het grote publiek en de buurtbewoners. In financieel opzicht heeft het renovatieproject van de Veeartsenijschool een subsidie gekregen uit het Operationeel Programma EFRO 2007-2013 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De bijdrage van het programma bedraagt 2,5 miljoen euro, waarvan 50% door de Europese autoriteiten en 50% door het Gewest wordt gedekt. Dit zijn investeringssubsidies.