The faculty:

a place to work, meet and eat

De historische gebouwen van de oude veeartsenijschool in Anderlecht vormen het prestigieuze kader van THE FACULTY, een bedrijvencentrum waar u geniet van een allesomvattende service. 

U komt er terecht in een volledig gerenoveerd gebouw met karakter en rijk aan geschiedenis. Met een indrukwekkend auditorium, zeven vergaderzalen en een coworking space voldoet het gebouw aan de strengste eisen inzake comfort en energie-efficiëntie.

Op enkele minuten van het Brusselse Zuidstation en vlakbij de kleine en grote Ring is THE FACULTY gemakkelijk bereikbaar voor elke pendelaar. U hebt er rechtstreekse treinverbindingen naar Londen, Parijs en Amsterdam en met de luchthaven. Ook het levendige stadscentrum, de belangrijke economisch activiteiten in de Anderlechtse industriezone en de zuidelijke rand zijn makkelijk te bereiken.

Een goede werkplek is meer dan vier muren en een internetverbinding

Bij THE FACULTY bieden we een antwoord op vragen zoals de groeiende vraag naar telewerken of de mobiliteitsproblematiek. We willen een plek zijn waar u niet alleen komt om uw volgende deadline te halen, maar ook om mensen te ontmoeten, om ideeën uit te wisselen en voor inspiratie. Daarom kiezen we resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit. We combineren het inspirerende kader van dit statige neo-renaissancegebouw met een hedendaags interieur, de modernste communicatiemiddelen en de strengste energievoorwaarden.

Flexibele oplossingen voor een wereld in verandering

Het valt niet te ontkennen: de wereld verandert aan een razend tempo. Of we het nu hebben over de impact van de mobiliteitsuitdagingen of de ‘war for talent’. Met de flexibele mogelijkheden van THE FACULTY in Brussel, kunt u zich volledig toewijden op de verdere groei en uitbouw van uw activiteiten.

Het kantoor zoals we het kennen, is een concept uit het verleden. In de afgelopen jaren hebben uitdagingen op vlak van vervoer en mobiliteit samen met de vernieuwingen in communicatietechnologie geleid tot een toename van het aantal telewerkers en een daling van de nodige kantooroppervlakte. 

THE FACULTY biedt flexibele mogelijkheden voor bedrijven die mee evolueren. U kan er een permanente kantoorruimte combineren met plaatsen in de coworking om al uw telewerkers en bezoekers een werkplek te bieden. THE FACULTY biedt u tevens de mogelijkheid om een ruimte te delen met een verwant bedrijf of een onderneming uit een complementaire sector.

Het auditorium: de beste plannen beginnen met ‘hallo’

Mensen samenbrengen om ideeën uit te wisselen, om van elkaar te leren, om samen te werken… het is van cruciaal belang voor een onderneming. Met een auditorium voor 180 personen en zeven vergaderzalen biedt THE FACULTY de mogelijkheid en ruimte om een brede waaier aan professionele bijeenkomsten en business events te organiseren zoals seminaries, lezingen, networkings, recepties …

Catering-op-maat voor al uw wensen

Gaande van een gala-dinner in het prachtige auditorium, een lunchbuffet voor een vergadering of voor uw medewerkers tot een welkomstkoffie met croissant voor een workshop, u kan steeds rekenen op het advies en de service van onze betrouwbare cateringpartner.

Een uitzonderlijk kader met een rijke geschiedenis

De renovatie van THE FACULTY’S majestueuze neo-renaissancegebouw vormt het sluitstuk van de volledige reconversie van een 19de-eeuwse veeartsenijschoolsite. De transformatie ervan tot een eigentijds bedrijven- en conferentiecentrum werd toevertrouwd aan HASA Architects dat, met veel respect voor de geschiedenis, een strakke en moderne vormgeving integreerde terwijl er erg strenge energiestandaarden werden gehanteerd. Voor het interieur deden we beroep op de expertise van de bekende interieurarchitect Alain Berteau. Als geen ander weet hij de balans te bewaren tussen respect voor het verleden en een hedendaags design.